Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ M.V. ]

20. 06. 2024. 13:43 >> 13:43
28

KANDIDAT U SAD

Kenedi mlađi se pozvao na riječi Vučića

Nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Mlađi podijelio je, na društvenoj mreži Iks, dio intervjua predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kome se govori o sukobu u Ukrajini.

"Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gdje su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam" naveo je Kenedi na Iksu, uz snimak Vučićevog razgovora za švajcarski list "Veltvohe".

Prema riječima Kenedija, cijeli svijet je "talac proksi rata" koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umiješane u sukob.

"Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želio. I mi to treba da želimo, napisao je Kenedi Mlađi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o situaciji u Ukrajini, naveo je da Zapad želi pobjedu u Ukrajini kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

"Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je upozorio da smo, ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, pred pravom katastrofom.

Istakao je da situaciju čini još komplikovanijom to što svi govore samo o ratu, a niko o miru i dodao da mu se čini da je mir danas zabranjena riječ.

"Kažu da moraju da pobijede da bi obezbijedili mir u budućnosti, niko ne govori o miru i pregovorima", rekao je Vučić i dodao da je neophodno imati i drugu stranu za stolom.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније