Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina biznis ]

17. 06. 2024. 08:42 >> 08:42
Čitaj mi:

altna

Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju za električnu mobilnost

Japanski proizvođači automobila Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju Altna, koja će djelovati na tri područja.

Kompanija će se baviti optimizacijom troškova korištenja EV-a, povećanjem trajanja baterije i poboljšanjem resursa u Japanu za proizvodnju EV-a, prenosi Electrive.com.

Konkretno, Altna će nuditi najam baterija za EV, pretvaranje baterija za EV na kraju životnog vijeka i pružaće usluge pametnog punjenja kako bi se optimizovala cijena električne energije za vozače EV, prenosi SEEbiz.

Na primjer, Honda će lansirati N-VAN e u Japanu u oktobru. Kada se kupcu iznajmi električni kombi, Altna zadržava vlasništvo nad baterijom i prati potrošnju tokom perioda najma.

Kontinuirano praćenje ispravnosti akumulatora uključuje njegovo praćenje od prvog kupca, pa sve do drugog i trećeg vlasnika vozila.

Na kraju životnog vijeka vozila, baterije se vraćaju i koriste za prenamjenu. Budući da će kompanija izračunati cijene zakupa na osnovu pretpostavke da će se baterije kasnije koristiti za stacionarne aplikacije za pohranu, kažu da su cijene "niže od sličnih planova zakupa trenutno dostupnih na tržištu".

Altna će takođe ponuditi planove punjenja električnih vozila u smislu racionalnog korištenja energije i njene kontrole putem napredne tehnologije. Spajanjem sistema kontrole energije na električna vozila kupaca, punjenje će se obavljati automatski u doba dana kada je cijena električne energije najniža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније