Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Hina/N1 ]

15. 06. 2024. 08:57 >> 08:56
Čitaj mi:

SA TORTOM

Tramp proslavio 78. rođendan, Bajden mu čestitao: „Od jednog starca drugome“

Donald Tramp juče je napunio 78 godina, što će birače podsjetiti da su kandidati dvije glavne stranke koji se ove godine takmiče za predsjednika SAD-a najstariji kandidati za tu dužnost u američkoj istoriji.

Uzrast i mentalna oštrina u središtu su takmičenja između republikanca Trampa i njegovog demokratskog suparnika, predsjednika Džoa Bajdena, često dobijajući više pažnje nego suštinska politička pitanja uoči izbora 5. novembra.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog poodmaklih Bajdenovih godina, koji ima 81. Ali sa 78 godina, Donald Tramp je samo tri i po godine mlađi i bio bi najstarija osoba ikada inaugurisana ako osvoji drugi mandat.

Tramp bi trebalo da govori u petak na rođendanskoj zabavi koju je za njega u Vest Palm Biču na Floridi organizovala grupa okorelih pristalica „Club 47 USA“.

Tokom predizborne kampanje, Tramp nije eksplicitno postavljao pitanje Bajdenovih godina, ali je koristio svaku verbalnu grešku svog protivnika, kao i Bajdenov sporiji hod, kako bi ga proglasio neprikladnim za Ovalni kabinet.

„Ne radi se o godinama, već o mentalnoj kompetenciji“, rekla je portparolka Trampove kampanje Kerolajn Leavit, tvrdeći da glasači mogu da vide kontrast između Bajdena i Trampa, za kojeg je rekla da je „oštar poput žileta s elitnom izdržljivošću“.

Bajden je odgovorio na pitanja o svojim godinama rekavši glasačima da se usredsrijede na njegova postignuća na dužnosti kao dokaza oštroumnosti i snage. Takođe je opisao Trampa kao prijetnju demokratiji nakon njegovih težnji da poništi izbore 2020. i kritikovao njegove ponekad nerazgovjetne govore, kao i zapaljivu retoriku protiv imigranata.

„Srećan 78. rođendan, Donalde. Od jednog starca drugome: godine su samo broj“, objavio je Bajden na društvenoj mreži X.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније