Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

13. 06. 2024. 08:01 >> 10:09

Opozicioni poslanik

Italijanski poslanik iznijet u kolicima posle tuče u parlamentu

Opozicioni poslanik morao je u kolicima biti izveden iz italijanskog parlamenta posle svađe i tuče tokom rasprave o većoj autonomiji regiona.

Leonarda Dona iz populističkog Pokreta pet zvijezda gurali su i na pod oborili drugi poslanici u haosu koji je izbio u donjem domu parlamenta, objavili su italijanski mediji.

Rasprava se vodila o zakonu o takozvanoj diferenciranoj autonimiji regiona koji je predložila desna vlada premijerke Đorđe Meloni. Zakon daje regionima veća ovlašćenja, čemu se opozicija protivi.

Kada se o tome prije mjesec dana raspravljalo u senatu, bilo je verbalnih okršaja među poslanicima. Ali, sada su opozicioni poslanici razvili italijanske zastave i zapjevali himnu.

Kada je Dono pokušao da da zastavu ministru regionalne uprave, nekoliko poslanika požurilo je ka njemu i počelo je guranje, pokazuju snimci.

Ostalo je nejasno je li Dono pao sam ili od udaraca, a predsjednik parlamenta je prekinuo sjednicu i najavio da će o eventualnim mjerama odlučiti kada pregleda snimke.

Govoreći za televiziju La7, Dono je rekao da je u bolnici i da čeka da ga pregledaju ljekari pošto je „primio dosta udaraca“.

„Ne mogu da vjerujem da se tako nešto dogodilo u zastupničkom domu. Još uvijek ne vjerujem“, rekao je Dono.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније