Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ RSE ]

30. 05. 2024. 11:44 >> 11:44
Čitaj mi:

EUROPOL

Četvoro uhapšenih u velikoj evropskoj akciji protiv sajber kriminala

Četiri osobe su uhapšene u Ukrajini i Jermeniji, a više od 100 internet servera je uklonjeno ili prekinuto u velikoj operaciji usmjerenoj na međunarodni sajber kriminal koji je pogodio hiljade ljudi, saopštio je Europol u četvrtak.

Agencija za sprovođenje zakona Evropske unije je ovu akciju, koja je sprovedena od 27. do 29. maja, nazvala "najvećom dosadašnjom operacijom protiv botneta, koji igraju glavnu ulogu u postavljanju ransomwarea".

Demontirani botnet uključuje IcedID, Smokeloader, SystemBC, Pikabot i Bumblebee, navodi se.

Operacija pod nazivom 'Endgame', koju su pokrenuli i vodili Francuska, Njemačka i Holandija, uključila je i nekoliko drugih zemalja, među njima Veliku Britaniju, Sjedinjene Države i Ukrajinu, rekao je Europol.

"Sa međunarodnom operacijom 'Endgame', naši istražni organi su uspjeli da zadaju najveći i do sada najznačajniji udarac sajber kriminalu", rekla je njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Feser.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније