Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

27. 05. 2024. 11:59 >> 11:59
Čitaj mi:

izjava nakon samita

Seul, Tokio i Peking izrazili posvećenost denuklearizaciji Korejskog poluostrva

Seul, Tokio i Peking su izrazili posvećenost "denuklearizaciji Korejskog poluostrva" i održavanju mira, navodi se u zajedničkoj izjavi nakon samita u Seulu.

"Ponavljamo naše stavove o miru i stabilnosti u regionu, denuklearizaciji Korejskog poluostrva", ističe se u saopštenju.

Tri strane su potvrdile da žele da "nastave pozitivne napore za političko rješenje" ovog pitanja.

Sastanak u Seulu prvi je samit u posljednjih pet godina između južnokorejskog predsjednika Jun Suk Jeola, kineskog premijera Li Ćijanga i japanskog premijera Fumija Kišide.

Pjongjang nije bio zvanično na dnevnom redu pregovora, ali je najavljeno lansiranje satelita Sjeverne Koreje tu zemlju stavio u centar pažnje.

Pjongjang je noćas obavijestio japansku obalsku stražu da se otvara osmodnevni okvira za lansiranje špijunskih satelita.

Lideri tri susjedne zemlje na sastanku u Seulu su izrazili posvećenost jačanju saradnje i zaključivanju trilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније