Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

26. 05. 2024. 18:41 >> 18:46
Čitaj mi:

NJEMAČKI KANCELAR

Šolc: Ne vidim razlog da se širi zapadno naoružanje za napad na Rusiju

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da se protivi upotrebi oružja koje su obezbijedili zapadni saveznici Ukrajini za napad na Rusiju.

Šolc je rekao za ARD da trenutno ne vidi razlog za proširenje oblasti upotrebe zapadnog naoružanja u ratu u Ukrajini, prenio je Tanjug pisanje ukrajinske Pravde. 

„Postoje jasna pravila za snabdijevanje njemačkim oružjem koja su dogovorena sa Ukrajinom i koja funkcionišu“, istakao je Šolc u emisiji “Tagesšau“ na njemačkom javnom servisu.

Šolc je kazao da je to njegov stav i da je cilj njegove politike prema Ukrajini „da spriječi eskalaciju sukoba u veliki rat“.

"Njemačka je do sada uslovljavala isporuku oružja Ukrajini time da se ono ne koristi na ruskoj teritoriji", dodao je on. 

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je prekjuče saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

“Sada kada se vode mnoge borbe u Harkovu, blizu granice, uskraćivanje mogućnosti Ukrajini da koristi ovo oružje protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji im otežava odbranu“, rekao je on u intervjuu za „Ekonomist“.

List navodi da je Stoltenbergova jasna, iako neimenovana meta bila politika koju vodi predsjednik SAD Džozef Bajden, a kojom on određuje ciljeve koje Ukrajina može da napadne američkim naoružanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније