Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

21. 05. 2024. 22:30 >> 22:25
Čitaj mi:

Borel

Moldavija prva potpisala bezbjednosno i odbrambeno partnerstvo sa EU

Šef evropske diplomatije Žozep Borel saopštio je danas da je Moldavija potpisala bezbjednosno i odbrambeno partnerstvo sa Evropskom unijom, čime je postala prva zemlja koja je sklopila takav sporazum sa EU.

Borel je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da će to partnerstvo povećati otpornost Moldavije.

"To će nam omogućiti da se bavimo zajedničkim bezbjednosnim izazovima, učinimo naše angažovanje efikasnijim i istražimo nove oblasti saradnje", napisao je on.

Borel je dodao da mu je drago što je upoznao premijera Moldavije Dorina Receana i pohvalio napredak Moldavije na putu ka EU.

"Proces pristupanja EU je transformativan i koristiće cijelom društvu. Nastavićemo da podržavamo Moldaviju dok se suočava sa izazovima koje donosi ruska agresija na Ukrajinu i rastućim hibridnim prijetnjama", napisao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније