Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M./A.J. [ N1 ]

19. 05. 2024. 15:49 >> 19:10
Čitaj mi:

IRANSKA TELEVIZIJA

Potraga za helikopterom kojim se prevozio predsjednik Irana

Spasilačke ekipe tragaju za helikopterom kojim su se prevozili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahjan, a za koji su mediji ranije javili da je imao problema sa slijetanjem.

Iranska zvanična novinska agencija IRNA navela je da je helikopter imao problema sa slijetanjem po magli na sjeverozapadu Irana, prenosi stranica Radija Slobodna Evropa (RSE) na engleskom jeziku.

Iranska vlada je ranije danas saopštila da je helikopter kojim se prevozio Raisi jedan od tri helikoptera u konvoju koji je letio blizu granice sa Azerbejdžanom.

Državna televizija i iransko ministarstvo unutrašnjih poslova naveli su da spasioci pokušavaju da dođu do mjesta, ne navodeći detalje.

Ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi rekao je da spasilački timovi imaju poteškoća da dođu do lokacije, zbog teških vremenskih uslova.

"Čekamo dalje detalje", rekao je Vahidi i dodao da je Hitna pomoć na putu ka mjestu gdje je sletio helikopter sa Raisijem.

Kako prenosi agencija Asošijeted pres, Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

Državna televizija je javila da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici sa Azerbejdžanom, oko 600 kilometara sjeverozapadno od iranske prijestonice Teherana.

Jedan iranski zvaničnik je za Rojters rekao da su životi Raisija i Amirabdolahijana u opasnosti. "I dalje se nadamo, ali informacije sa lica mjesta su veoma zabrinjavajuće", rekao je on.

Iran posjeduje više helikoptera, ali međunarodne sankcije otežavaju nabavku djelova za njih. Vojna vazdušna flota takođe uglavnom datira još od prije Islamske revolucije 1979. godine.

Raisi je, piše AP, tvrdorukaš koji je ranije vodio pravosuđe u zemlji. Na njega se gleda kao na štićenika iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, a neki analitičari sugerišu da bi on mogao da zamijeni 85-godišnjeg lidera nakon njegove smrti ili ostavke na tu funkciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније