Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

22. 04. 2024. 09:15 >> 09:17
Čitaj mi:

EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA

U Kini nestalo 11 osoba poslije obilnih kiša na jugu

Ukupno 11 osoba se vode kao nestale na jugu Kine zbog poplava koje su dovele do evakuacije desetina hiljada stanovnika, javili su danas tamošnji mediji.

Obilne kiše su od četvrtka pogodile provinciju Guangdong, najbogatiju i najmnogoljudniju u zemlji sa glavnim gradom Kantonom, simbolom kineske proizvodne moći.

Padavine su dovele do rasta vodostaja do nivoa da postoji bojazan od "poplava vijeka", navele su lokalne vlasti.

"Ukupno 11 osoba se vode kao nestale nakon što su jake kiše posljednjih dana pogodile mnoge djelove Guangdonga", javila je agencija Sinhua pozivajući se na državno tijelo zaduženo za vanredne situacije.

Više od 53.000 osoba u pokrajini moralo je da bude evakuisano, dodala je Sinhua.

Loše vrijeme posljednjih dana izazvalo je odrone u planinskim predjelima.

Obilne padavine u južnom dijelu Kine nisu neuobičajene, posebno ljeti. Zemlja se posljednjih nekoliko mjeseci suočava sa ekstremnim vremenskim uslovima i klimatskim promjenama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније