Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

21. 04. 2024. 13:07 >> 13:08
Čitaj mi:

moć je očigledna

Bajden pozvao Senat da usvoji zakon o stranoj pomoći

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da usvajanje zakona o stranoj pomoći od strane Predstavničkog doma šalje "jasnu poruku" o američkom vođstvu svijetu.

"Članovi obije stranke u Predstavničkom domu glasali za unaprjeđenje interesa naše nacionalne bezbjednosti i slanje jasne poruke o moći američkog liderstva na svjetskoj sceni. U ovoj kritičnoj prekretnici, oni su se okupili da odgovore na poziv istorije, donoseći hitno potreban zakon o nacionalnoj bezbjednosti za koji sam se mjesecima borio da obezbijedim", rekao je Bajden.

On je pozvao Senat da što prije usvoji ove zakone i pošalje ih na njegov sto kako bi ih on potpisao i kako bi se oružje i oprema brzo poslali u Ukrajinu.

Posle višemjesečnih političkih bitaka, Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je paket od 95 milijardi dolara, koji predviđa oko 60 milijardi dolara pomoći za Ukrajinu, 26 milijardi za Izrael i oko 10 milijardi za Indopacifički region.

Usvojen je i zakon koji je doveo korak bliže zabrani Tik-Toka u SAD, ali i zabranjuje finansiranje agencije UN koja pomaže Palestincima i palestinskim izbjeglicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније