Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

10. 04. 2024. 15:14 >> 15:14
Čitaj mi:

SI I BIVŠI PREDSJEDNIK TAJVANA

"Ništa neće spriječiti ponovno ujedinjenje sa Kinom"

Kineski predsjednik Si Đinping izjavio je tokom današnjeg sastanka sa bivšim tajvanskim predsjednikom Ma Jing-džuom u Pekingu da "spoljno mešanje" ne može da spriječi ponovno ujedinjenje ostrva sa kontinentalnom Kinom.

Pristalica pomirenja sa kopnenim vlastima, bivši tajvanski predsjednik, star 73 godine, započeo je 1. aprila turneju po kontinentalnoj Kini, koju je opisao kao "putovanje mira" kako bi smanjio bilateralne tenzije.

Si i Ma se prvi put susreću nakon njihovog istorijskog samita 2015. u Singapuru, kada je tajvanski predsjednik još bio na vlasti.

"Kineska nacija je postepeno ispisala nedjeljivu istoriju dvije obale Tajvanskog moreuza i isklesala ep obilježen krvnim vezama. Svi sunarodnici sa obje strane Tajvanskog moreuza su Kinezi", rekao je Si Đinping svom gostu.

Kina smatra Tajvan jednom od svojih provincija, koju još nije uspjela da ponovo ujedini sa ostatkom svoje teritorije od završetka kineskog građanskog rata 1949.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније