Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ R.B. ]

05. 04. 2024. 15:37 >> 15:36
Čitaj mi:

I DALJE SE TRAGA ZA NESTALIMA

Broj poginulih u zemljotresu na Tajvanu povećao se na 12

Kiša koja neprestano pada otežava potragu za nestalima i zarboljenima poslije snažnog zemljotresa koji je pogodio Tajvan. Broj poginulih povećao se na 12, dok je u toku potraga za 18 osoba. Više od 400 gostiju hotela u okviru nacionalnog parka Tarako i dalje je odsečeno zbog klizišta i odrona na lokalnim putevima.

Broj poginulih u zemljotresu na Tajvanu povećao se na 12, dok se nastavlja potraga za još 18 osoba iako postoji prijetnja od novih klizišta i odrona.

"Kiša koja neprestano pada povećava rizik od novih odrona i klizišta i oni su nam trenutno najveći izazovi. Ne znamo koliko dugo će još biti padavina, pa ne možemo ni da tvrdimo koliko će nam dana biti potrebno za evakuaciju i pronalazak svih nestalih", saopštile su lokalne vlasti.

Zemljotres jačine 7,2 stepeni Rihterove skale pogodio je u srijedu oblast Hualijen na istoku ostrva.

Potres je izazvao klizišta, 26 zgrada se srušilo, putevi su oštećeni, a neki djelovi Tajvana su privremeno ostali bez struje.

Područje je u narednim satima pogodilo još najmanje 50 naknadnih potresa, uz veliki broj odrona, zbog čega su blokirani lokalni putevi u okviru nacionalnog parka Tarako.

Više od 400 gostiju lokalnog hotela u okviru nacionalnog parka i dalje ne može da napusti područje oko kompleksa, ali su spasilačke službe navele da su svi dobro i na sigurnom. Helikopterima su isporučene dodatne zalihe hrane i vode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније