Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Mina ]

05. 03. 2024. 08:46 >> 08:46
Čitaj mi:

šOLC

"Nove nuklearne elektrane nemaju smisla za Njemačku"

Kancelar Olaf Šolc odbacio je pozive za povratak na nuklearnu energiju u Njemačkoj, ukazujući na visoke troškove i dugo vrijeme izgradnje.

"Ako neko sada odluči graditi nuklearnu elektranu, ona će biti spremna za 15 do 20 godina prema trenutnom vremenu izgradnje. Morali bismo do tada riješiti sve naše probleme", rekao je Scholz odgovarajući na pitanje učenika tokom sesija pitanja i odgovora u centru stručnih škola u južnoj Njemačkoj.

On je kazao da struja koja dolazi iz nuklearnih elektrana košta višestruko više od struje iz vjetra, solarne energije ili drugih proizvodnih izvora, prenosi SEEbiz.

Osim toga, rezerve urana su ograničene.

"Ako pogledate unazad 20 godina i vidite ko je donio jeftiniju i efikasniju odluku o proizvodnji električne energije, to će biti naša zemlja", naveo je Scholz.

U nacrtu svog novog političkog programa, Hrišćansko-demokratska unija (CDU) - njemačka konzervativna opoziciona stranka - zagovara korišćenje nuklearne energije i želi se usredsrediti na nuklearne elektrane četvrte i pete generacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније