Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj.

01. 03. 2024. 23:03 >> 23:03
1

BAJDEN

SAD će učestvovati u slanju humanitarne pomoći Gazi iz vazduha

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će se SAD "narednih dana" pridružiti partnerskim zemljama u slanju humanitarne pomoći Gazi puštanjem iz aviona.

"Narednih dana pridružićemo se prijateljima u operacijama slanja humanitarne pomoći Gazi iz aviona", rekao je Bajden u Bijeloj kući prilikom prijema italijanske premijerke Đorđe Meloni.

On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povrijeđeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći i vatri koju su izraelski vojnici otvorili na njih.

Izrael je saopštio da su mnogi poginuli bili pregaženi u metežu vezanom za haos koji je nastao kada su izgladnjeli ljudi pohrlili ka kamionima sa pomoći i da su neki od izraelskih vojnika pucali na masu za koju su vjerovali da se kreće prema njima na prijeteći način.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније