Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

01. 03. 2024. 22:06 >> 22:06
2
Čitaj mi:

FORUM U ANTALIJI

Orban: Povratak Trampa na vlast – jedina ozbiljna šansa za mir u Ukrajini i Gazi

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi povratak bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u Bijelu kuću predstavljao "jedinu ozbiljnu šansu" za okončanje rata u Ukrajini, a ocijenio je da bi eventualni dolazak Trampa na vlast mogao da pomogne i okončanju konflikta u Gazi.

Učestvujući na diplomatskom forumu u Antaliji, Orban je potvrdio da će sljedeće nedjelje posjetiti Trampa na Floridi, javlja AP.

„Jedina ozbiljna šansa za mir je da on uspije da se vrati i napravi mir“, rekao je Orban učesnicima foruma. U suprotnom, kako je dodao, rat Ukrajine i Rusije dugo će trajati.

Trampov povratak je „preduslov za jak i brz mir na evropskom kontinentu“, kazao je Orban, koji smatra i da bi rat u Ukrajini već bio završen da je Tramp bio na vlasti prije dvije godine, kada je počeo.

Mađarski premijer ocijenio je i da Tramp može da utiče na okončanje konflikta Izraela i Hamasa u Gazi, jer „razumije“ taj sukob.

„Poštujem ga (Trampa) veoma mnogo“, istakao je Orban.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније