Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

23. 02. 2024. 18:42 >> 18:47
2

TIM NAVALJNOG TVRDI

Ruske vlasti prijete da će Navaljnog sahraniti u krugu zatvora

Ruske vlasti prijete da će Alekseja Navaljnog sahraniti na teritoriji kaznene kolonije u kojoj je umro, saopštio je danas njegov tim koji je optužio istražitelje da žele da spriječe sahranu sa oproštajem u javnosti, jer bi došle njegove pristalice.

Ranije danas, više od 20 ličnosti iz ruskog kulturnog i medijskog svijeta, kritičnih prema Kremlju, pozvalo je vlasti da predaju tijelo Alekseja Navaljnog njegovim bližnjima.

"Prije oko sat vremena, Aleksejevu majku je pozvao istražitelj i dao joj ultimatum. Ili će pristati na tajnu sahranu u roku od tri sata, bez javnog oproštaja, ili će Aleksej biti sahranjen u kazneno-popravnoj koloniji", napisala je pristalica Navaljnog Kira Jarmič na platformi Iks (X).

"Ona (majka) odbija da pregovara sa Istražnim komitetom jer oni nemaju ovlašćenja da odlučuju kada i kako će njen sin biti sahranjen", napisala je Kira Jarmič i dodala da majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navaljna i dalje traži od vlasti da predaju tijelo njenog sina i da dozvole javnu sahranu.

Ljudmila Navaljna izjavila je u četvrtak da je konačno mogla da vidi tijelo svog sina, preminulog 16. februara. Ona je optužila ruske vlasti da je ucjenjuju da sahrana bude van očiju javnosti.

Saradnici i pristalice Navaljnog smatraju da su ruske vlasti "ubile" protivnika Kremlja u zatvoru i da sada nastoje da spriječe sahranu sa javnim oproštajem kako bi se izbjegla javna podrška Rusa Navaljnom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније