Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

20. 02. 2024. 21:58 >> 21:59
Čitaj mi:

PUTIN

Rusija kategorično protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemiru

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je Moskva "kategorično protiv" raspoređivanja nuklearnog oružja u svemiru, poslije optužbi Vašingtona da ima plan da razvije takvo antisatelitsko oružje.

„Uvijek smo bili kategorično protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemiru i nastavljamo da budemo“, rekao je Putin tokom sastanka sa svojim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Šojgu je rekao da Rusija nema tip oružja za koji je SAD optužuju da hoće da postavi u svemir.

Vest o toj mogućnosti Rusije pojavila se prošle sedmice poslije zagonetnog upozorenja predsjednika Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Majka Tarnera, republikanca, koji je pozvao predsjednika SAD Džoa Bajdena da ukine tajnost informacija o toj „velikoj prijetnji bezbjednosti države“.

Bijela kuća je potvrdila prošle nedjelje da američki obavještajni zvaničnici imaju informacije koje ukazuju na to da je Rusija stekla sposobnost za novo antisatelitsko oružje, iako, kako je ocijenila, takvo oružje još nije operativno. Predsjednik SAD Džo Bajden je u petak rekao da „nema dokaza da su donijeli odluku da rade bilo šta u svemiru“ i ponovo naglasio da ne postoji neposredna opasnost po ljude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније