Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

20. 02. 2024. 16:46 >> 16:45
Čitaj mi:

sežurne poručio

Francuska traži nezavisnu istragu o smrti Navaljnog

Francuska želi nezavisnu i temeljnu istragu o okolnostima smrti ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, poručio je danas ministar inostranih poslova te zemlje Stefan Sežurne.

Sežurne je ukazao da Francuska smatra ruske vlasti potpuno odgovornim za smrt Alekseja Navaljnog, prenosi portal Politiko i podsjeća da je ruski ambasador u Francuskoj pozvan na razgovor zbog smrti najistaknutijeg protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Putinov režim je pokazao svoje pravo lice, ocijenio je Sežurne u pisanoj izjavi.

Zvanični Pariz je zatražio trenutno i bezuslovno oslobađanje svih političkih zatvorenika u Rusiji i upozorio na duboku zabrinutost zbog kritičnog stanja još jednog Putinovog protivnika, Vladimira Kara-Murze, koji je prošlog ljeta osuđen na 25 godina zatvora pošto je optužen za izdaju.

Navaljni je umro u petak u kaznenoj koloniji, u blizini Arktičkog kruga, gdje je prebačen nekoliko nedjelja ranije.

Kremlj je rekao da su optužbe da je umiješan u smrt Navaljnog, koje su iznijele mnoge zapadne zemlje, neosnovane, dodaje Politiko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније