Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

16. 02. 2024. 10:50 >> 10:50
Čitaj mi:

IZBORI U INDONEZIJI

Subijanto vodi poslije 50 odsto prebrojanih glasova

Indonežanski ministar odbrane Prabovo Subijanto vodi prema rezultatima predsjedničkih izbora u Indoneziji, saopštila je danas izborna komisija poslije prebrojavanja više od polovine glasačkih listića.

Subijanto (72), general sa kontroverznom vojnom prošlošću, dobio je 56,89 odsto glasova, bivši guverner Džakarte, Anijes Basvedan 25,27 odsto i guverner Jave, Gandžar Pranovo 17,84 odsto.

Subijanto ima šansu da dobije većinu glasova i bude izabran u prvom krugu izbora na kojima bi naslijedio odlazećeg predsjednika Džoka Vidoda sljedećeg oktobra.

Vidodo je prvi put izabran 2014. godine i poslije dva mandata više nema pravo da se ponovo kandiduje.

Izbori, na koje je pozvano oko 205 miliona Indonežana, na ogromnom arhipelagu koji se proteže na više od 5.000 kilometara, održani su u srijedu, ali se konačni rezultati očekuju tek u martu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније