Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

01. 02. 2024. 15:05 >> 15:06
Čitaj mi:

PROTEST

Hiljade pristalica proruske stranke na protestu protiv vlade Moldavije

Nekoliko hiljada pristalica Partije preporoda naklonjene Rusiji protestovalo je danas ispred zgrade parlamenta Moldavije tražeći ostavku prozapadne vlade.

Sa mitinga protiv vladajuće Stranke akcije i solidarnosti pozvno je da budu održani prijevremeni izbori i da predsjednica Maja Sandu podnese ostavku.

Predsjednički izbori u Moldaviji trebalo bi da budu održani kasnije ove godine, a parlamentarni 2025. godine.

Partija preporoda trenutno ima četiri poslanika u moldavskom parlametu koji ima 101 mjesto.

Od početka rata u Ukrajini Moldavija ima niz problema, od naglo rastuće inflacije do energetske krize jer je Moskva značajno smanjila isporuke gasa.

U februaru prošle godine, predsjednica Sandu je javno govorila o navodnoj zavjeri Moskve da zbaci vladu Moldavije sa ciljem da se nacija stavi "na raspolaganje Rusiji" i izbaci sa puta ka članstvu u EU. Rusija je negirala optužbe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније