Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ R.B. ]

16. 01. 2024. 16:53 >> 16:57

FON DER LAJEN

"Zapad ne smije odustati od snabdijevanja Ukrajine oružjem"

Zapad ne smije prestati da Ukrajinu snabdijeva oružjem, niti okončati finanijsku podršku, ukoliko želi da Kijev bude uspješan u ratu protiv Rusije, kazala je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, rekla da Ukrajina može pobijediti, ali da zapad mora da nastavi da osnažuje njihov otpor.

Fon der Lajen je rekla da je Ukrajincima potrebno predvidivo finansiranje i stalno snabdevanje oružjem da bi odbranili Ukrajinu i povratili njenu teritoriju, prenosi Tanjug.

"Potrebne su im sposobnosti da odvrate buduće napade Rusije. A takođe im je potrebna nada. Treba da znaju da će svojom borbom zaraditi bolju budućnost za njihovu djecu", navela je Fon der Lajen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније