Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.A. [ euronews.rs ]

24. 12. 2023. 21:46 >> 21:46
Čitaj mi:

na Šri Lanki

Uhapšeno 15.000 osoba u velikoj akciji protiv trgovine narkotika

Policija Šri Lanke saopštila je danas da je uhapsila skoro 15.000 osoba tokom velike operacije protiv trgovine i konzumacije narkotika koja je sprovedena uz podršku vojske.

 

Uhapšeno je skoro 13.700 osumnjičenih narkodilera, kao i 1.100 zavisnika, koji će morati da prođu program detoksikacije u vojnim centrima, navela policija, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Tokom policijske operacije koja je trajala nedjelju dana, zaplijenjeno je 440 kilograma narkotika, uključujući 272 kilograma kanabisa, 35 kilograma hašiša i devet kilograma heroina, navodi se u saopštenju za javnost.

Međutim, aktivisti organizacija za zaštitu ljudskih prava oštro su kritikovali ovu operaciju i brojna hapšenja.

Advokat Hejaz Hizbulah tvrdi da su pretresi i hapšenja sprovođeni bez pravnih naloga i pozvao je uhapšene da prijave poimence policajace koji su ih uhapsili radi pokretanja tužbe.

Policija je najavila nastavak akcije za sljedeću nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније