Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

К.Р. [ Politika ]

03. 12. 2023. 08:34 >> 08:34

GAZA

Hamas tvrdi: Oslobodili smo sve žene i djecu koji su bili taoci

Zamjenik šefa političkog biroa Hamasa, Saleh al-Aruri, tvrdi danas da ta grupa više ne drži žene i djecu kao taoce.

„Okupator insistira da kod nas i dalje ima žena i djece, ali, kao što smo rekli, sve smo ih pustili. Preostali zatvorenici u Gazi su vojnici i civili koji su služili u okupacionoj vojsci”, kazao je za Al Džaziru Al-Aruri.

On je naglasio da neće biti razmjene zarobljenika dokle god se odvijaju izraelski napadi na Pojas Gaze, javlja Tanjug.

„Trenutno nema pregovora o primirju. Neće biti razmjene zatvorenika dok se agresija ne završi i dok ne dođe do sveobuhvatnog i konačnog prekida vatre. Naši cionistički zatvorenici neće biti oslobođeni dok se svi naši zatvorenici ne oslobode iz zatvora i dok se ne održi primirje. Pokret otpora je spreman na sve izraelske vojne scenarije, bilo da je riječ o ratu na kopnu, napadu iz vazduha ili nečemu trećem”, poručio je Al-Aruri.

U petak, iz kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, saopšteno je da Izrael veruje da Hamas u zatočeništvu drži još 137 ljudi.

Među otetima je 117 muškaraca i 20 žena, dodaje se u saopštenju koje je preneo Si-En-En.

Od toga, 126 osoba su izraelski državljani, a ima i 11 stranaca: osam iz Tajlanda, jedan iz Nepala, jedan iz Tanzanije i jedna osoba sa francusko-meksičkim državljanstvom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније