Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.А. [ Politika ]

24. 11. 2023. 20:49 >> 20:49

KA MAĐARSKOJ

Može li Bugarska da naplati porez na tranzit gasa

Bugarska je spremna za poteškoće u naplati novog poreza na tranzit ruskog gasa što je mjera koja je izazvala zabrinutost oko cijene snabdijevanja ovim energentom širom jugoistočne Evrope, prenosi Blumberg.

Vlada će prilagoditi budžetski plan za narednu godinu kako bi iz nameta isključila 1,3 milijarde dolara očekivanih prihoda od tranzitne takse zajedno s povećanim troškovima u slučaju da ruski energetski gigant Gasprom ne plati.

– Izostavljamo Gaspromovu ratu jer nije 100 odsto sigurno da će ona biti realizovana – rekao je ministar finansija Asen Vasilev novinarima.

Namet koji je na snazi od sredine oktobra izazvao je osude Srbije i Mađarske koje dobijaju gas tranzitnim gasovodom iz Bugarske strahujući da bi dodatne troškove platili njihovi potrošači ili da bi Gasprom mogao da u potpunosti prekine protok gasa.

Evropska komisija je prošle nedjelje očekivala da će početi da dobija svoj prihod od ove mjere, a premijer Nikolaj Denklov rekao je da još nije upoznat sa bilo kakvim prihodima od tranzita.

– Lako smo usvojili ovaj porez, ali drugo je pitanje da li on uopšte može da se naplati – rekao je Aleksnadar Nenkov, poslanik iz parlamentarnog odbora za energetiku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније