Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

20. 11. 2023. 07:50 >> 07:52

DRUGI KRUG IZBORA

Havijer Milei novi predsjednik Argentine

Ekonomista i političar krajnje desnice Havijer Milei biće novi predsjednik Argentine pošto je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Milei je osovojio 55,95 odsto glasova, dok je njegov rival Serhio Masa dobio 44,04 odsto podrške, zvanični su rezultati na osnovu više od 86 odsto prebrojanih glasova.

Masa je priznao poraz i poručio pristalicama da je Milei "predsjednik koga je većina Argentinaca birala za naredne četiri godine".

Milei je kasno sinoć u svom pobjedničkom govoru rekao da "počinje kraj dekadencije" i "obnova Argentine".

"Ovo je istorijska noć za Argentinu... danas usvajamo model slobode, da ponovo postanemo svjetska sila", rekao je Milei.

Havijer Milei će preuzeti predsjedničku funkciju 10. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније