Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

14. 11. 2023. 09:24 >> 09:25

ANGAŽOVANO 200 SPASILACA

Treći dan spasavanja 40 radnika iz urušenog tunela u Indiji

Spasioci treći dan zaredom izvlače 40 radnika zarobljenih u urušenom tuneli u sjevernoj Indiji, a očekuje se da će uspjeti da ih izvuku u naredna 24 časa.

Spasilačke ekipe će progurati čeličnu cijev kroz otvor iskopanog urušenog šuta da bezbjedno izvuku blokirane radnike, saopštile su vlasti.

Oko 200 spasilaca iz agencija za pomoć u nesrećama koriste opremu za bušenje i bagere da stignu do radnika.

Tunel u izgradnji urušio se u nedjelju u Utarakandu, planinskoj državi sa brojnim hinduističkim hramovima koji privlače mnoge hodočasnike i turiste. Tunel se gradi na prometnom putu Čardham, koji povezuje više lokacija koje obilaze hinduistički hodočasnici.

Visoki državni zvaničnik Randžit Sinha rekao je da odronjavanje otežava spasilačke operacije i da očekuju da oslobode radnike do večeras ili najkasnije sjutra. Rekao je da su svi radnici živi i da ih snabdijevaju vodom i suvim obrocima preko cjevovoda.

Srušeni dio tunela dugog 4,5 kilometra nalazi se oko 200 metara od ulaza, rekao je indijski zvaničnik.

Spasioci su uspostavili kontakt sa zarobljenim radnicima toki-voki uređajima i u jednom slučaju pisana poruka na papiru poslata je kroz cjevovod. Većina njih su sezonski radnici iz drugog dijela zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније