Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ n1 ]

05. 06. 2023. 10:08 >> 10:39

PETORO LAKŠE POVRIJEĐENO

Kina: Obrušio se dio planine, poginulo 19 osoba

U obrušavanju dijela planine na državnom šumskom gazdinstvu u Lešanu u provinciji Sečuan na jugozapadu Kine poginulo je 19 ljudi, petoro je lakše povrijeđeno, a radnici u obližnjem rudniku su evakuisani na sigurnu lokaciju.

Potraga i spašavanje završeni su u nedjelju uveče, a u toku je istraga ove nesreće, prenosi Global Tajms.

Više od 180 spasilaca je poslato na lice mjesta, opremljenih sa 14 specijalizovanih spasilačkih mašina za spašavanje.

U izvještajima sa mjesta nesreće se navodi da je jedna velika stijena pala i na zemljište rudarske kompanije i uništila neke proizvodne i stambene objekte.

„Na mjestu nesreće nema mnogo mještana koji rade, većina radnika i žrtava su iz drugih mjesta“, izjavio je jedan seljanin i dodao da su putevi u selu zatvoreni nakon urušavanja koje je po svemu sudeći izazvano obilnim padavinama na ovom području.

Član osoblja koji radi u lokalnoj državnoj upravi potvrdio je da su spasioci angažovani na licu mjesta i dodao da će javnost biti blagovremeno obavještavana o situaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније