Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina Biznis ]

24. 05. 2023. 10:03 >> 10:03

ĐUROVIĆEVA I ASADOV

Brojne oblasti za proširenje saradnje sa Azerbejdžanom

Između Crne Gore i Azerbejdžana postoji niz oblasti za proširenje saradnje kao što su ekonomija, energetika, transport i turizam, saopštio je azerbejdžanski predsjednik Vlade, Ali Asadov.

Asadov se sastao sa predsjednicom Skupštine Crne Gore, Danijelom Đurović, ocijenivši da je njena posjeta veoma korisna za dalje snaženje odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana, koji su tradicionalno dobri i prijateljski.

Đurović je podsjetila da su dvije zemlje, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da razviju odlične odnose, na osnovama prijateljstva, otvorenosti i razumijevanja, što je rezultiralo sadržajnom i konstruktivnom saradnjom, naročito u domenu ekonomije.

Ona je, kako je saopšteno iz Skupštine, naglasila da je ekonomska saradnja visoko na agendi bilateralnih prioriteta, te ukazala na značaj održavanja treće sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju u narednom periodu i iskazala zadovoljstvo što će, po principu reciprociteta, ovog puta Crna Gora biti domaćin.

Đurović je pozdravila i saradnju u oblasti socijalnih usluga, kao i učestale kontakte između naroda dvije zemlje u oblasti kulture.

Pored već postojećih uspješnih investicija Azerbejdžana u Crnoj Gori, Asadov je istakao da postoji niz oblasti za proširenje saradnje kao što su ekonomija, energetika, transport, turizam i brojne druge.

"Sagovornici su se saglasili da su Crna Gora i Azerbejdžan vrlo slične zemlje u pogledu svog multietničkog i multikonfesionalnog karaktera, te da su to dodatne spone koje nas povezuju i daju podsticaj daljoj saradnji", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније