Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

01. 05. 2023. 16:41   >>  16:41

PARIZ

Ekološki aktivisti posuli farbu na fasadu fondacije Luj Viton

Ekološki aktivisti su danas u Parizu prosuli farbu na fasadu Fondacije Luj Viton (Louis Vuitton) i na Trg Vandom poznatom po luksuznim juvelirnicama i zlatarama.

Aktivisti iz ekološke organizacije "Extinction Rebellion" su odlučili da akciju sprovedu rano jutros, prije najavljenih prvomajskih skupova.

Ekološki aktivisti se protive poreskim olakšicama luksuzne grupe LVHM Luj Viton.

"U ovom trenutnom društvenom kontekstu gdje se Francuzi odriču jednog obroka dnevno zbog inflacije, bogatstvo velikih grupa je prosto nepristojno. Zahtjevi sindikata za veće plate imaju našu punu podršku", navela je ekološka grupa.

U fondaciji je trenutno izložba slika Žan-Mišela Baskijata i Endija Vorhola.

U toj akciji je privedeno šest aktivista.

U drugoj akciji ekološke grupe "Last Renovation" posuta je farba na Trgu Vandom gdje se nalazi i čuveni luksuzni hotel Ric.

Ti aktivisti zamjeraju bogatašima da su najviše odgovorni za emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније