Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

19. 04. 2023. 22:27 >> 22:26

PODACI UN

Indijci će biti brojniji od Kineza do sredine 2023. godine

Ujedinjene nacije (UN) objavile su danas procjenu da će Indija prestići Kinu kao najmnogoljudnija zemlja do sredine 2023. godine.

Indijska populacija će iznositi 1,4286 milijardi, a kineska 1,4257 milijardi, navodi se u izvještaju Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) o stanju svjetske populacije.

Kinesko stanovništvo se smanjilo prošle godine prvi put u više od šest decenija, pokazali su zvanični podaci ranije ove godine.

Izvještaj UNFPA takođe projcenjuje da će svjetska populacija do polovine ove godine dostići 8,045 milijardi.

Indija nema zvanične podatke o broju svojih stanovnika pošto nije izvršila popis od 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније