Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J.

01. 04. 2023. 22:02 >> 22:03

U PARIZU

Postavljena replika Ajfelove kule - Ajfela

U Parizu je danas postavljena još jedna Ajfelova kula, replika čuvene Gvozdene dame, ali deset puta manja i nalazi se na Marsovim poljima nedaleko od prave kule.

"Prije sedam godina mi je sinula ideja, da izgradim Ajfelovu kulu deset puta manju... Cilj mi je bio da stvorim trenutak lakoće, bezbrižnosti. U trenutnoj situaciji mislim da nam je to mnogo potrebno i nema drugog cilja osim da stvorimo sreću i povezanost", rekao je za Frans pres kreator Filip Mendron (Philippe Maindron).

Ajfela, koja je visoka 33 metra i teška 32 tone, biće izložena do 10. aprila.

Mnogi Parižani su reagovali, a jedna penzionerka je rekla da je nova kula "veoma, veoma lijepa", dok je jedan turista naveo da je "tačna kopija starije sestre".

Ipak su se neki bunili, posebno oni u blizini Marsovih polja, koji su rekli da je to park za šetnju i da tako treba da ostane.

Prava Ajfelova kula, izgrađena 1889. godine, danas je bila u centru pažnje na društvenim mrežama.

Na njenom zvaničnom nalogu se pojavila video poruka - Najviši tobogan na svijetu biće postavljen na mom vrhu od 1. jula.

Međutim, u video poruci se pojavljuje diskretno jedna mala riba, koja je znak u Francuskoj da je u pitanju prvoaprilska šala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније