Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

27. 03. 2023. 15:45   >>  15:44

ZADRŽAN U PRITVORU

Poljska: Stranca osumnjičili da špijunira za Rusiju

Poljska je saopštila danas da će strani državljanin osumnjičen za špijuniranje za Rusiju biti zadržan u pritvoru tri mjeseca dok se istraga ne završi.

Poljski tužioci nadležni za vojna pitanja rekli su da je strani državljanin, čiji identitet nije otkriven, priznao da je prosleđivao osjetljive informacije ruskoj obavještajnoj službi.

Osumnjičeni je u Poljsku stigao januara i od tada prikupljao informacije o ključnoj infrastrukturi i bezbjednosnim procedurama na sjeveru države gdje se nalaze gasni terminali i glavne luke.

Sud je odobrio zahtjev tužilaštva da osumnjičeni bude zadržan u pritvoru tri mjeseca kako bi pomogao istražiteljima. Strano državljaninu prijeti kazna do 10 godina zatvora ako bude proglašen krivim.

Od početka ruske invazije na Ukajinu 24. februara prošle godine Poljska je počela da podržava Kijev. Od tada je uhapšeno nekoliko osumnjičenih za špijuniranje u korist Moskve.

Ranije ovog mjeseca, poljske vlasti su uhapsile devet osoba osumnjičenih da su članovi ruskog špijunskog lanca koji je pripremao akte sabotaže. Španski novinar koji takođe ima ruski pasoš je u pritvoru više od godinu dana zbog optužbi za špijunažu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније