Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

25. 03. 2023. 19:49 >> 19:50
2

SPORAZUM

Rusija i Bjelorusija dogovorile stacioniranje taktičkih nuklearnih bombi

Rusija je postigla dogovor sa susjednom Bjelorusijom o postavljanju taktičkog nuklearnog oružja na svojoj teritoriji, ali neće kršiti sporazume o neširenju, rekao je u subotu predsjednik Vladimir Putin, prenosi Rojters.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko dugo je postavljao pitanje stacioniranja taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji, koja se graniči sa Poljskom, rekao je Putin državnoj televiziji.

"Ni tu nema ničeg neobičnog: prvo, Sjedinjene Države to rade decenijama. One već dugo raspoređuju svoje taktičko nuklearno oružje na teritoriji svojih savezničkih zemalja", rekao je.

"Dogovorili smo se da ćemo učiniti isto - bez kršenja naših obaveza, naglašavam, bez kršenja naših međunarodnih obaveza o neširenju nuklearnog oružja."

Rusija će do 1. jula završiti izgradnju skladišta za taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, rekao je Putin, dodajući da Moskva zapravo neće prenijeti kontrolu nad oružjem na Minsk.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније