Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Glas Amerike ]

25. 03. 2023. 19:20   >>  19:21

SAD

Neuspješno lansiranje rakete od 3D štampanih djelova

Raketa napravljena skoro u potpunosti od 3D štampanih djelova i lansirana u srijedu uveče poletjela je uz pompu ali je pala posle tri minuta leta, daleko od orbite.

Na probnom letu kompanije "Relativiti Spejs" nije bilo ničega osim prvog kompanijinog metalnog 3D modela, napravljenog prije šest godina.

Startap kompanija je htjela da pošalje suvenir u 200 kilometara udaljenu orbitu na nekoliko dana, prije nego što ga obori kroz atmosferu, gdje bi izgorio zajedno sa gornjim dijelom rakete.

Kako se ispostavilo, prvi dio rakete je obavio svoj posao poslije uzletanja sa stanice svemirskih snaga Kejp Kanaveral i odvojio se po planu. Ali gornji dio se zapalio i zatim ugasio, nakon čega je pao u Atlantik.

To je bio treći pokušaj lansiranja sa nekadašnje lokacije za ispaljivanje vojnih raketa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније