Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

28. 02. 2023. 13:50 >> 13:44

187 MILIJARDI NA RAČUNU

Ilon Mask ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

Šef Tesle i Tvitera Ilon Mask vratio se na vrh liste najbogatijih ljudi svijeta, pokazuje današnji Blumbergov indeks milijardera.

Na tom mjestu se krajem 2022. godine nalazio predsjednik i izvršni direktor konglomerata luksuzne robe Luj Viton Moet Henesi (LVMH) Bernar Arno.

Bogatstvo Ilona Maska sada iznosi 187,1 milijardu dolara, čime je prestigao Bernara Arnoa, čije se bogatstvo procjenjuje na 185,3 milijarde dolara, prenosi Blumberg.

Maskovo bogatstvo je početkom ove godine godine iznosilo 137 milijardi dolara.

Dionice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Maskove problematične akvizicije Tvitera i šireg pada tržišta tehnologije, ali od tada su dionice proizvođača električnih vozila rasle.

Mask drži titulu najbogatije osobe na svijetu, ali takođe drži i rekord za najveće bogatstvo koje je iko izgubio u istoriji.

Krajem prošle godine, Mask je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrijednost pala s oko 340 milijardi dolara u novembru 2021. na 137 milijardi dolara u decembru 2022.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније