Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

29. 01. 2023. 19:28 >> 19:29

APELUJE NA MIR

Papa osudio rastuće nasilje u Izraelu i Zapadnoj obali

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas rastuće nasilje na Bliskom istoku i pozvao obje strane u izraelsko-palestinskom sukobu na "iskrenu potragu za mirom".

"Spirala smrti koja se povećava dan za danom samo zatvara tračak povjerenja koji postoji između dva naroda", rekao je papa poslije tradicionalne molitve na Trgu Svetog Petra.

Papa je apelovao na mir poslije dva oružana napada u istočnom Jerusalimu u petak i subotu, u kojima je poginulo sedmoro, a ranjeno petoro ljudi i smrtonosne sukobe na Zapadnoj obali.

Od početka ove godine od izraelske vatre su u tim sukobima poginula 32 Palestinca, mnogi su bili naoružani, ali su ubijeni i civili koji nijesu bili umiješani u sukobe.

"Od početka godine desetine Palestinaca je ubijeno u sukobima s izraelskom vojskom. Apelujem na dvije vlade i međunarodnu zajednicu da nađu drugi način bez odlaganja, uključujući dijalog i istinsku potragu za mirom", rekao je papa i dodao da je sa velikim žaljenjem primio vijesti koje dolaze iz Svete zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније