Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

29. 01. 2023. 17:33 >> 17:28

"GLUP POKUŠAJ SAD"

Sjeverna Koreja demantovala da isporučuje oružje Rusiji

Vlasti Sjeverne Koreje demantovale su danas da isporučuju oružje Rusiji poslije optužbe Vašingtona da je Pjongjang poslao rakete ruskoj paravojnoj grupi Vagner, angažovanoj u Ukrajini.

Portparol Bijele kuće Džon Kirbi objavio je prošle nedjelje snimke američkih obavještajnih službi na kojima se navodno vide ruski vagoni koji se vraćaju iz Sjeverne Koreje natovareni vojnom opremom, među kojima rakete za grupu Vagner.

Američke vlasti su označile grupu Vagner kao "zločinačku organizaciju" i najavile da će snimke proslijediti UN-u u sklopu sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Visoki zvaničnik vlade Sjeverne Koreje ocijenio je danas da je to "glup pokušaj SAD da opravdaju" buduće isporuke oružja Ukrajini. Vašington je nedavno Kijevu obećao tenkove tipa Abrams.

Sjevernokorejski zvaničnik je odbacio "takvu izmišljenu glasinu".

"Pokušaj narušavanja imidža (Sjeverne Koreje) izmišljanjem nečega što ne postoji, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja može samo da izazove reakciju", dodao je zvaničnik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније