Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

29. 01. 2023. 15:58   >>  15:53 2

PESKOV SAOPŠTIO

Putin otvoren za razgovore sa Šolcom

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoren je za kontakte sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, iako nije zakazao telefonski razgovor sa njim, rekao je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

"Za sada nema dogovorenih razgovora sa Šolcomu u rasporedu. Putin je bio i ostaje otvoren za kontakte", rekao je Peskov za RIA Novosti, prenosi Rojters.

Berlin je prošle nedjelje saopštio da će poslati 14 svojih tenkova Leopard 2 u Kijev i da odobrava savezničkim evropskim državama da tenkove njemačke proizvodnje pošalju u Ukrajinu.

Ovo saopštenje, nakon čega je ubrzo uslijedilo američko obećanje tenkova M1 Abrams Kijevu, razbjesnjelo je Kremlj.

Šolc je u intervjuu za njemački dnevni list Tagespigel koji je objavljen danas rekao da "takođe želi da razgovara sa Putinom, jer je to neophodno".

"Na Putinu je odgovornost da povuče trupe iz Ukrajine kako bi okončao ovaj užasni, besmisleni rat koji je već koštao stotine hiljada života", izjavio je Šolc.

Putin i Šolc su posljednji put razgovarali telefonom početkom decembra. Ruski lider je tada rekao da je njemačka i zapadna linija prema Ukrajini "destruktivna" i pozvao Berlin da preispita svoj pristup.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније