Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

04. 01. 2023. 17:10 >> 17:07

OSUDILI "NEAKTIVNOST VLASTI"

Ekološki aktivisti isprskali farbom ulaz Vlade Francuske

Aktivisti ekološkog kolektiva "Poslednje renoviranje" (Derniere Renovation) danas su u Parizu narandžastom farbom isprskali ulazna vrata sjedišta Vlade Francuske da bi osudili "neaktivnost vlasti" u rješavanju pitanja klimatskih promjena.

Dvojica aktivista su oko podneva aparatima za gašenje požara napunjenim narandžastom bojom uspjela da isprskaju dio fasade i ulazna vrata sjedišta Vlade u dijelu gdje je kabinet premijerke Elizabet Born (Elisabeth Borne) koja je 2019. i 2020. bila ministarka ekologije.

Potom su se na društvenim mrežama pojavili video snimci te akcije, a žandarmerija je privela aktiviste.

Kolektiv je saopštio da će aktivisti nastaviti da koriste nenasilna sredstva pobune sve dok Vlada bude nastavila "svoju zločinačku neaktivnost" i pozvali građane da im se pridruže u građanskom otporu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније