Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Иван Мијановић / ТВЦГ

07. 12. 2022. 18:37 >> 18:35
1

EK predlaže novi paket sankcija Rusiji

Evropska komisija (EK) predložila je deveti paket sankcija prema Rusiji, koji između ostalog obuhvata dodatnih 200 osoba i privrednih subjekata.

“Rusija nastavlja da donosi smrt i pustoš Ukrajini. Namjerno gađa civile i civilnu infrastrukturu, s ciljem da paralizuje zemlju usred zime”, kazala je predsjednica EK Ursula fon der Lajen.

Sankcije se dodatno odnose na tri ruske banke, a toj zemlji se dodatno smanjuje pristup bespilotnim letelicama, direktno i preko potencijalnih dobavljača iz trećih zemalja poput Irana.

Takođe, one obuhvataju nove kontrole izvoza, posebno za robu dvostruke namjene “koju bi mogla da koristi ruska ratna mašinerija”.

Restriktivne mjere odnosiće se i na medije koji šire rusku prapagandu. Komisija je predložila ukidanje još četiri kanala i dodatne ekonomske mjere koje pogađaju energetki i rudarski sektor.

“Ovaj paket dodatak je na potpunu zabranu uvoza ruske nafte pomorskim putem koja je stupila na snagu ove sedmice i globalnom ograničavanju cijene nafte koji je dogovoren između G7 zemalja”, kazala je Lajen.

Kaže i da međunarodna saradnja protiv rata u Ukrajini nikada nije bila snažnija.

“Ostajemo čvrsti i odlučni”, zaključuje Lajenova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније