Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

02. 12. 2022. 12:40 >> 12:38

FINSKA PREMIJERKA

Rat pokazao da Evropa nije dovoljno jaka da se sama suprotstavi Moskvi

Finska premijerka Sana Marin ocijenila je danas u Sidneju da Evropa "nije dovoljno jaka" da se sama suprotstavi Moskvi.

Tokom posjete Australiji, premijerka Finske, zemlje kandidata za članstvo u NATO, istakla je da je ruska invazija na Ukrajinu otkrila slabosti i strateške greške Evrope u odnosu na Moskvu.

"Moram da budem veoma iskrena prema vama, Evropa trenutno nije dovoljno jaka, bili bismo u nevolji bez Sjedinjenih Američkih Država (SAD)", rekla je Marin u sidnejskom istraživačkom centru (Lowy Institute).

Marin je ukazala da se Ukrajini mora pomoći "svim sredstvima".

SAD su odigrale centralnu ulogu u snabdijevanju Kijeva oružjem, finansijskim sredstvima i humanitarnom pomoći neophodnim da se zaustavi napredovanje Rusije, navela je Marin.

"Evropa je dugo gradila strategiju prema Rusiji u cilju jačanja ekonomskih veza, kupovinom energije od Rusije... mislili smo da će to spriječiti rat, ali se ispostavilo da je ovaj pristup potpuno pogrešan", rekla je premijerka Finske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније