Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ RTS ]

08. 10. 2022. 20:15 >> 20:16

ZBOG MASOVNE PUCNjAVE

Suspendovani svi policajci školskog okruga Uvaldea

Školski okrug u teksaskom gradu Uvaldeu suspendovao je kompletnu policiju u petak, pet mjeseci nakon što je u masovnoj pucnjavi ubijeno 19 učenika i dvoje nastavnika, navodi se u saopštenju Okruga.

Okrug je saopštio da je obustavio sve aktivnosti Objedinjene samostalne školske okružne policijske uprave "na određeni period", dok su dva oficira, poručnik Migel Ernandez i Ken Miler, poslati na administrativno odsustvo.

Policijska uprava je pod istragom zbog odgovora na masovnu pucnjavu u maju, uključujući odlaganja policajaca da stignu do napadača dok je bio zatvoren u učionici.

Školski okrug je saopštio da je tražio dodatne službenike od Teksaskog odjeljenja za javnu bezbjednost da obezbijedi kampus.

"Službenici koji su trenutno zaposleni obavljaće druge poslove u okrugu", navodi se u saopštenju. Kako se navodi na sajtu Okruga, to uključuje četiri službenika i jednog čuvara.

Porodice žrtava rekle su da su zadovoljne odlukom.

Kimberli Rubio, čija je ćerka ubijena u osnovnoj školi Rob, pohvalila je suspenziju cijelog odjeljenja.

"Oni ne znaju kako da zaposle ljude, ne znaju kako da provjere službenike. Nisu obezbijedili odgovarajuću obuku", rekla je Rubio.

To je, kako je istakla, više od onoga što su tražili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније