Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б.

05. 10. 2022. 20:31 >> 20:31

PUTIN OČEKUJE

"Vojna situacija na pripojenim teritorijama će se stabilizovati"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će se vojna situacija na nedavno pripojenim ukrajinskim teritorijama "stabilizovati" uprkos teškoćama s kojima se suočavaju ruske trupe pod pritiskom ukrajinske kontraofanzive u tim oblastima.

"Polazimo od principa da će se situacija stabilizovati i da ćemo moći da razvijemo te zone na miran način", rekao je Putin na sastanku koji je prenosila televizija.

Rusija je prošle nedjelje poslije održanih referenduma koje su Kijev i njegovi zapadni saveznici ocijenili kao lažne, pripojila četiri ukrajinske oblasti koje su djelimično pod njenom kontrolom.

Kremlj je, ipak, priznao da nije definitivno utvrdio granice pripojenih teritorija.

Ukrajinske snage nastavljaju svoju kontraofanzivu i osvojile su nove teritorije na istoku i jugu, u zonama koje je upravo pripojila Rusija.

Putin je rekao danas da su rezultati referenduma o pripajanju ne samo "obradovali nego i iznenadili" obzirom na "teške uslove" u tim oblastima.

"Rezultat je više nego ubjedljivi i potpuno transparentant bez ikazve sumnje", rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније