Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Kliks.me ]

02. 10. 2022. 21:46   >>  21:46

ENI SAOPŠTILA

Gazprom obustavio dotok plina Italiji

Italijanska energetska kompanija ENI saopštila je da je dotok plina iz ruske energetske kompanije Gazprom od danas zaustavljen.

"Gazprom je naveo da ne može isporučiti traženu količinu plina za danas. Naveo je da protok plina kroz Austriju nije moguć. Stoga će rusko snabdijevanje ENI-ja preko ulazne tačke u Tarvisiu danas biti 0", navodi se u saopštenju.

U razgovoru za italijansku agenciju ANSA na tu temu, neimenovani zvaničnik ENI-ja je kazao da od danas Gazprom ne može da obezbijedi protok plina ENI-ju, i naveo je da Austrija snabdijeva plin preko Slovačke. Dodao je da su u kontaktu sa Gazpromom kako bi obnovili protok plina.

Italijanski mediji javljaju da je protok plina iz Rusije u Italiju trenutno manji od deset posto u odnosu na ukupno snabdijevanje plinom te da prekid na prenosnoj tački u Tarvisu neće izazvati veću promjenu situacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније