Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

01. 10. 2022. 19:28 >> 19:27

BURKINA FASO

Izveden državni udar, vojska preuzela vlast

Novo vojno preuzimanje vlasti proglašeno je u Burkini Faso, poslije pucnjave i zbrke u glavnom gradu Uagadugu. Kopnene i vazdušne granice zemlje su zatvorene, a Ustav suspendovan.

U saopštenju na državnoj televiziji kasno u petak, vojni zvaničnik Burkine Faso najavio je raspuštanje aktuelne vlade i smenu vođe hunte, predsjednika potpukovnika Pol-Anrija Damibe. 

Kapetan vojske Ibrahim Traore sada će preuzeti vlast kao predsjednik vladajuće hunte u zemlji, Patriotskog pokreta za zaštitu i obnovu (MPSR), koji je prvi preuzeo vlast ranije ove godine, rekao je vojni zvaničnik Kisvensida Faruk Azarija Sorgo.

Sa suspenzijom ustava i vlade, ovo je drugo vojno preuzimanje Burkine Faso za godinu dana.

U pratnji više od deset pripadnika vojske, Sorgho je pročitao saopštenje iz Traorea u kojem se objavljuju promjene.

On je takođe optužio Damibu da je "izdao“ vojni cilj da povrati bezbjednost u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније