Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija/I. P. ]

29. 09. 2022. 09:25   >>  09:21

PAPA FRANjO

Rusko-ukrajinski sukob je svjetski rat

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo izjavio je na nedavnom putovanju u Kazahstan da je greška nazivati ​​sukob u Ukrajini rusko-ukrajinskim ratom, jer je to u stvarnosti svjetski rat, saopštio je u srijedu Vatikan, prenosi Anadolija.

Kako prenose medijske kuće bliske Vatikanu, papa se susreo s pojedinim sveštenicima jezuitima tokom svoje posjete Kazahstanu sredinom septembra.

Navodi se da je tokom posjete poglavar Rimokatoličke crkve i predsjednik Vatikana dao izjavu jezuitskoj publikaciji “La Civilta Cattolica“, a tokom susreta govorio je i o aktuelnom ratu u Ukrajini.

"Rat je u toku. Mislim da je pogrešno misliti o tome kao o kaubojskom filmu u kojem postoje dobri i loši likovi. Takođe je pogrešno misliti da je ovo rat između Rusije i Ukrajine. Ne. To je svjetski rat", izjavio je papa.

On je takođe napomenuo da posjeta Ukrajini, za koju je ranije najavio da će biti moguća, u ovoj fazi nije u planu.

Papa Franjo je rekao da su mu, dok je bio u Kazahstanu, dolazili neki ukrajinski gosti. Jedan od njih je bio vojni oficir odgovoran za razmjenu zarobljenika između Rusije i Ukrajine koju je najavio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Navodi se da je oficir pitao papu može li se nešto učiniti po tom pitanju te je dao listu od 300 zarobljenika. Papa je otkrio da je ovo pitanje potom prenio direktno ruskom ambasadoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније