Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija/I. P. ]

28. 09. 2022. 19:09 >> 19:04

OD JANUARA DO AVGUSTA

Opala ruska proizvodnja prirodnog gasa, porasla proizvodnja nafte

Ruska proizvodnja prirodnog gasa od januara do augusta smanjena je za 10,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je prozivodnja nafte povećana 3,1 odsto, javila je Anadolija.

Federalni zavod sa statistiku Rusije (Rosstat) saopštio je kako je proizvodnja prirodnog gasa ove godine u prvih osam mjeseci opala za 10,4 odsto, odnosno na 389 milijardi kubnih metara.

U pomenutom periodu ruska proizvodnja tečnog prirodnog gasa (LNG) povećana za 13,5 posto, na 21,6 miliona tona, dok je proizvodnja nafte povećana za 3,1 posto, na 354 miliona tona.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog mjeseca je saopštio kako je uprkos sankcijama došlo do povećanja prihoda od nafte i prirodnog gasa.

SAD i pojedine zemlje Evropske unije (EU) žele uvesti najviše cijene ruskoj nafti i plinu kako bi Rusiju lišili tih prihoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније