Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.

28. 09. 2022. 13:31   >>  13:29 1

DANSKI MINISTAR NAJAVIO

Inspekcija gasovoda u Baltičkom moru možda tek za nedjelju ili dvije

Inspekcija dva gasovoda Sjevernog toka namjerno oštećena podvodnim eksplozijama kod jednog danskog ostrva u Baltičkom moru neće biti moguća u narednih nedjelju do dvije dana, izjavio je danas danski ministar odbrane Morten Bodskov.

"Vrlo vjerovatno će morati da prođe nedjelju ili dvije prije nego što oblast bude dovoljno mirna da se samo utvrdi šta se dogodilo", rekao je Bodskov danskim medijima na marginama sastanka sa generalnim sekretarom NATO u Briselu.

Govoreći o gasovodima koji su na dubini od oko 80 metara, ministar je rekao da se dogodila veoma velika eksplozija i da će biti potrebno vrijeme da se stigne do njih.

Gasovodi koji povezuju Rusiju sa Njemačkom nisu u funkciji zbog rata u Ukrajini međutim sadržali su gas čije je curenje bilo vidljivo na površini vode u prečniku od 200 metara do jednog kilometra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније