Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.В. [ Anadolija ]

23. 09. 2022. 21:24   >>  21:21

NEREDI

Stradalo 26 ljudi tokom protesta u Iranu

Protesti koji su izbili nakon smrti mlade žene Mahse Amini u policijskom pritvoru, nastavljeni su u petak u Iranu, a iranska državna televizija objavila je da je broj poginulih u neredima dosegao 26, javlja Anadolija.

"Nažalost, 26 osoba, uključujući pripadnike policije, izgubilo je život tokom protesta", rekla je voditeljka državne televizije u direktnom prenosu, ne iznoseći više detalja.

Protesti su izbili prošle sedmice nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini, koju je uhapsila državna "policija za moral" u Teheranu zbog navodnog kršenja islamskog kodeksa oblačenja.

Policija negira da je maltretirala Amini, navodeći da je umrla od srčanog udara, ali njena porodica tvrdi da nije ranije imala srčano oboljenje. Vlasti su obećale detaljnu istragu smrti mlade žene.

Incident su osudili mnogi svjetski lideri i grupe za ljudska prava, uključujući SAD, koje su sankcionisale iransku "policiju za moral" kao odgovor na "zlostavljanje i nasilje nad iranskim ženama i kršenje prava mirnih iranskih demonstranata".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније